L’Associació de Propietats per a la Conservació de la Natura celebra una trobada a l’Alt Empordà

Membres de l'associació reunits en rotllana

El 7 de juny es va celebrar a la finca d’Espelt viticultors (Vilajuïga- Alt Empordà) la trobada presencial de l’Associació Propietats per a la Conservació de la Natura, entitat que vol promoure uns models de gestió de la propietat privada en harmonia amb la natura i que compta amb el suport de la XCN.

L’objectiu d’aquesta trobada era crear sinergies i teixir complicitats entre persones propietàries de finques compromeses amb la conservació del medi natural i la biodiversitat present als seus espais naturals i interessades a formar part de l’associació.

Es va donar a conèixer amb detall la missió i les línies d’actuació en què està treballant l’entitat, actualment molt centrada a impulsar iniciatives de protecció dels espais naturals privats mitjançant, en bona part, la incidència política. 

D’altra banda, les persones assistents van tenir l’oportunitat de conèixer de primera mà les iniciatives de conservació que cada una d’elles vol dur a terme, o està implementant ja, a les seves finques.

També es va poder compartir reflexions sobre els principals problemes i amenaces per la conservació de la natura amb els que s’enfronten els propietaris de finques privades, com per exemple, l’adaptació de la gestió forestal sostenible a les circumstàncies de canvi climàtic, la necessitat de suport tècnic en la gestió d’ajudes i subvencions a la propietat o la regulació de l’ús públic a les finques privades.

Aquestes reflexions van servir per obrir un espai de debat molt enriquidor sobre les possibles vies per sumar forces a través de l’associació, el full de ruta de l’entitat i les properes fites a assolir per part de PCNatura.

Per gentilesa d’Espelt Viticultors, les persones assistents van poder gaudir d’un tast dels vins produïts a la finca i, finalment, la jornada es va concloure amb una visita a aquests espais per conèixer el projecte de conservació de biodiversitat que s’està duent a terme i els resultats que està oferint.

Si esteu interessats/des a ampliar informació sobre aquesta associació, o saber com podeu fer-vos membres, podeu contactar amb: hola@pcnatura.org